Dostupni linkovi

Koen: Tramp odobrio sastanak pomoćnika sa Rusima


Predsjednik SAD Donald Tramp

Američki medija su izvijestili da je bivši pravnik Donalda Trampa rekao da je Tramp unaprijed znao za sastanak iz juna 2016. godine, između njegovih pomoćnika i ruske delegacije. Delegacija je tada ponudila da pomogne Trumpu oko predsjedničkih izbora time što je objavila javno informacije o njegovoj suparnici Hilari Klinton.

Prema izvještajima CNN-a i NBC-a, Trampov bivši odvjetnik Majkl Koen tvrdi da je bio prisutan kada je Trampov sin, Donald Tramp mlađi, rekao svome ocu o ponudi Rusa da se sastanu i da je Trump to odobrio.

Koen, koji je sam pod istragom, navodno je rekao da je spreman da svjedoči o tom problemu specijalnom istražitelju Robertu Mileru, koji vodi istragu o navodnom miješanju Rusa u američke predsjedničke izbore u 2016.

Dokazi o Koenovoj tvrdnji bi bili prelomni korak ka dokazivanju postojanja susreta Trampovog tima i Rusij,e usmjerenom ka pomoći Trampu da pobijedi izbore, što je ključni fokus Milerove istrage.

Tramp, njegov sin, njegovi pravnici i drugi administratori su konstanno govorili da predsjednik nije znao za sastanak, sve dok se o njemu nisu počele širiti vijesti u julu 2017.

Trampov sin, njegov zet Džared Kušner i njegov tadašnji menadžer Pol Manafort sastali su se u njujorškom Tramp Taueru 9. juna 2016. godine, sa uticajnom ruskom pravnicom Natalijom Veselnitskajom.

XS
SM
MD
LG