Dostupni linkovi

Srpska lista: Ni jednu temu u dijalogu ne treba odbaciti


Đurić o političko-bezbednoj situaciji razgovarao sa delegacijom Srpske liste (ilustrativna fotografija)
Đurić o političko-bezbednoj situaciji razgovarao sa delegacijom Srpske liste (ilustrativna fotografija)

U dijalogu Beograda i Prištine ni jednu temu ne bi trebalo apriori odbaciti, ocenili su predstavnici Srpske liste, koji su se u Beogradu sastali sa direktorom kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Markom Đurićem.

Uz to, u saopštenju iz Đurićevog kabineta se navodi da je on ukazao na potrebu koordinisanog delovanja vlasti u Beogradu i predstavnika Srpske liste, “kako bi se u najvećoj meri osnažili politički i diplomatski kapaciteti za odbranu srpskih državnih i nacionalnih interesa”.

Precizira se da je Đurić o političko-bezbednsnoj situaciji razgovarao sa delegacijom Srpske liste u kojoj su bili: Goran Rakić, Milan Radojičić, Nenad Rikalo, Srđan Popović i Dalibor Jeftić, te da su oni pružili punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije u nastojanjima da se problemi na Kosovu reše “pronalaženjem kompromisnog rešenja”.

Tri ministra Srpske liste u Vladi Kosova ne učestvuju na sednicama kojima predsedava premijer Ramuš Haradinaj, od martovskog hapšenja i udaljavanja Marka Đurića sa Kosova.

XS
SM
MD
LG