Dostupni linkovi

Čović: Nisam sa Dodikom dijelio BiH


Dragan Čović, člna Predsjedništva BiH, na druženju s novinarima

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović komentario je na današnjem druženju s novinarima spekulacije kako je s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom dogovorio podjelu BiH, nazvavši to smiješnim.

Na pitanje novinara o odnosu s predsjednikom Miloradom Dodikom i navodnom dogovoru o podjeli BiH on je odgovorio riječima: “Da nije smiješno bilo bi tužno”.

Istakao je da ima korektan odnos s Dodikom, ali da se s njim ne viđa često. Kako kaže, češće se viđa s ostalim članovima Predsjedništvaili Fahrudinom Radončićem.

On je rekao da lično nikada nije zastupao podjelu BiH isto kao što nije zastupao nijedan funkcioner HDZ-a. Poručio je da BiH vidi kao uređenu zemlju u kojoj je onemogućen bilo kakav oblik zloupotrebe putem kojeg neko može birati drugom političke predstavnika.

Dotakao se i izmjena Izbornog zakona BiH ističući kako neke stranke pokušavaju implementirati odluku Ustavnog suda BiH na pogrešan način. On smatra da bi BiH imala i MAP i kandidatski status da je riješen problem izbornog zakonodavstva, prenosi portal Klix.ba.

XS
SM
MD
LG