Dostupni linkovi

Dimitrov sa zvaničnicima Kosova o povećanju carina


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Ministar poljoprivrede Makedonije Ljupčo Nikolovski prisustvovaće sastanku resornih ministara zamalja regiona povodom odluke Kosova da poveća carine za voće i povrće, koji je planiran za sledeću sedmicu. Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede Makedonije, na tom sastanku bi trebalo da se nađe model za prevazilaženje problema koji je nastao odlukom kosovskih vlasti o povećanju carina za 30 odsto na neke vrste poljoprivrednih proizvoda.

O odluci Kosova da poveća carine danas će, ističe se, sa kosovskim državnim vrhom razgovarati i šef makedonske diplomatije Nikola Dimitrov, koji je u dvodnevnoj poseti Prištini.

Vlade Makedonije i Kosova su od juče u stalnoj komunikaciji za pronalaženje odgovarajućeg rešenja, a zbog problema sa povećanjem carina makedonski ministri poljoproverde i ekonomije, Ljupčo Nikolovski i Krešnik Bekteši, naredne sedmice će imati sastanak sa kosovskim ministrima.

Ministarstva poljoprivrede i ekonomije Makedonije juče su poslali dopis Evropskoj uniji i Vladi Kosova u kojem traže povlačenje kosovske odluke o povećanju carina na voće i povrće.

"Ukoliko Kosovo ne povuče tu odluku Vlada Makedonije će preuzeti mere za zaštitu makedonske proizvodnje", navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede Makedonije.

XS
SM
MD
LG