Dostupni linkovi

Zarif: Amerika ne može pomoći u rješavanju sukoba u Siriji


Američke snage u sirijskom gradu Manbiju (Manbidž)
Američke snage u sirijskom gradu Manbiju (Manbidž)

Šef iranske diplomacije Mohammad Javad Zarif (Mohamad Džavad) vjeruje da su Sjedinjene Države, što se tiče Sirije, jedino sposobne štititi i podržavati teroriste, prenijela je agencija Tasnim.

"Mi imamo dobru komunikaciju i koordinaciju sa Rusijom i Vladom Sirije i nastavit ćemo tako raditi. Naš cilj je veoma jasan, odnosno naši i ciljevi Ruske Federacije, a to je borba protiv terorizma i ekstremizma", rekao je Zarif.

On je dodao da ako predsjednik SAD-a Donald Trump (Tramp) želi da za to preuzme zasluge, onda on treba poduzeti zasluge i za potporu "Islamskoj državi", a što Sjedinjene Države i njihovi saveznici rade cijelo vrijeme", rekao je Zarif, komentirajući summit ruskog predsjednika Vladimira Putina i Trumpa u Helsinkiju, gdje je jedna od tema bila Sirija.

On je dodao da je da su dokumentirane činjenice da je u rukama islamističkih militanata pronađeno američko oružje, prenio je TASS.

"Prema tome, pogledajmo realnost, sirijski narod je taj koji se bori protiv terorizma, kao i oni oni sarađuju sa Sirijcima", rekao je Zarif.

Kako se izveštavalo o samitu: Od 'sramotan' do 'tako treba'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00

XS
SM
MD
LG