Dostupni linkovi

Musk se izvinio britanskom spasiocu zbog komentara na Twitteru


Elon Musk
Elon Musk

Osnivač kompanije Tesla Elon Musk (Ilon Mask) izvinio se britanskom spasiocu iz pećine u Tajlandu Vernu Unsworthu (Ansvort) zbog komentara koji je izrekao o njemu nakon akcije izvlačenja 12 dječaka i njihovog fudbalskog trenera.

"Njegovi postupci prema meni ne opravdavaju moje postupke prema njemu i zato se izvinjavam gospodinu Unsworthu i kompanijama koje predstavljam kao lider", napisao je Musk na Twitteru.

On je dodao da je greška samo njegova.

Unsworth, koji je imao vodeću ulogu u spašavanju, rekao je u utorak da su mu se obratili britanski i američki advokati i da će potražiti pravni savjet nakon što ga je Musk vrijeđao na Twitteru.

Musk je za Unswortha prethodno napisao da je "pedo", što ukazuje na pedofiliju, a potom je u drugoj poruci potvrdio da je upravo to mislio.

Kasnije je bez objašnjenja obrisao obje poruke.

Osnivač Tesle je ponudio pomoć u spašavanju dječaka i otputovao u pećinu u Tajlandu sa mini podmornicom koju su napravili njegovi inženjeri.

Spasioci su zahvalili, ali su rekli da je podmornica neodgovarajuća za uslove u pećini.

Unsworth je kasnije rekao da je Muskov potez bio samo marketing, a Musk je obećao da će prikazati videosnimak na kojem je njegova podmornica funkcionalna.

Spašeni svi iz tajlandske pećine
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

XS
SM
MD
LG