Dostupni linkovi

Tramp: Lapsus kada sam govorio o mešanju Rusije u izbore


Donald Tramp
Donald Tramp

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da je napravio lapsus kada je juče na samitu s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju rekao da ne vidi zbog čega bi se Moskva mešala u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Tramp je danas novinarima u Beloj kući rekao da je zapravo hteo da kaže da ne vidi zašto Rusija "ne bi" bila odgovorna za mešanje u te izbore.

Ipak, negirao je da je njegov izborni štab bio u dosluhu sa Moskvom tokom predizborne kampanje.

Predsednik SAD je dodao i da je imao puno poverenje i podršku prema američkim obaveštajnim službama i prihvatio njihov zaključak da se Rusija jeste mešala u izbore.

"Puno poverenje i podrška američkim obaveštajnim službama - imam puno poverenje u naše obaveštajne agencije", rekao je Tramp i istakao da će administracija raditi agresivno kako bi zaštitila proces izbora u Kongresu u novembru 2018. godine.

Tramp se obratio novinarima dan nakon samita s Putinom, dok gotovo celokupna američka javnost kritikuje njegov stav prema ruskom lideru.

U Helsinkiju nije osudio Rusiju za mešanje u izbore, dok je Putin rekao da je želeo da Tramp 2016. pobedi kandidatkinju demokrata Hilari Klinton.

XS
SM
MD
LG