Dostupni linkovi

Tisuće navijača na dočeku 'Vatrenih'


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Na desetine hiljada navijača na Trgu Bana Jelačića u centru Zagreba došlo je da pozdravi nogometnu reprezentaciju Hrvatske i sa igračima proslavi osvajanje drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Prema procjenama iz policije, okupilo se između 70.000 i 80.000 ljudi.

Zrakoplov Croatia Airlinesa sa svjetskim nogometnim doprvacima sletio je u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman nešto poslije 15 časova.

Zrakoplov hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika, Airbus 319, na kojem je s obje strane trupa pisalo "Bravo Vatreni", na ulasku u hrvatski zračni prostor dočekali su i do slijetanja u Zagrebu dopratili zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Iz aviona je prvi izišao kapiten reprezentacije i najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Rusiji Luka Modrić, a iza njega predsjednik Nogometnog saveza Hrvatske Davor Šuker, selektor Zlatko Dalić i svi ostali reprezentativci, koji su se potom ukrcali u otvoreni autobus kojim idu do Trga bana Jelačića.

S hrvatskim nogometašima u autobusu je i kontroverzni pjevač Marko Perković Tompson kojeg su, navodno, sami pozvali. Fotografiju s pjevačem poznatim po svojim ekstremno desničarskim stavovima, na Instagramu je objavio reprezentativac Ivan Rakitić.

Ured predsjednice Hrvatske priopćio je da se zbog organizacijskih razloga odgađa uručivanje odlikovanja i priznanja hrvatskim nogometnim reprezentativcima, koje je bilo najavljeno za 17.30 sati. Zbog organizacijskih razloga odgađa se do daljnjeg. O novom terminu uručivanja odlikovanja i priznanja Ured predsjednice će pravovremeno obavijestiti javnost, stoji u priopćenju.

XS
SM
MD
LG