Dostupni linkovi

Putin: Sprečeno 25 miliona sajber napada tokom Mundijala


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je tokom Mundijala neutralisano gotovo 25 miliona sajber napada na rusku informacionu infrastrukturu u vezi sa Svetskim prvenstvom u fudbalu.

Putin je to izjavio na jučerašnjem sastanku s predstavnicima operativnog štaba za bezbednost Svetskog prvenstva, prenosi TASS.

"Gotovo 25 miliona sajber napada i drugih kriminalnih aktivnosti prema ruskoj informacionoj strukturi u vezi sa Svetskim prvenstvom sprečeno je tokom turnira na ovaj ili onaj način", rekao je Putin.

On je naveo da je na održavanju bezbednosti tokom Svetskog prvenstva bilo angažovano gotovo 130 pripadnika specijalnih službi iz 34 zemlje, preneo je Kremlj.

"Hteo bih da zahvalim pripadnicima ruskih specijalnih službi i policije, i naravno, predstavnicima bezbednosnih agencija iz više od 30 zemalja. Znam da je ukupno 126 predstavnika 55 specijalnih službi i bezbednosnih agencija iz 34 zemlje radilo zajedno", kazao je Putin.

Rusija je od 14. juna do 15. jula bila domaćin Mundijala, a utakmice su igrane u 11 gradova. Trofej je osvojila Francuska koja je juče u finalu pobedila Hrvatsku sa 4:2.

XS
SM
MD
LG