Dostupni linkovi

GI SDP: Šest meseci od ubistva Ivanovića, istraga kao da je na početku


Mesto ubistva Olivera Ivanovića

Građanska inicijativa SDP ocenila je u ponedeljak, povodom šest meseci od ubistva njenog lidera Olivera Ivanovića, da se i pored navoda nadležnih u Beogradu i Prištini stvara utisak da se istraga o tom zločinu nije pomerila od početka.

"Šest meseci je prošlo od mučkog ubistva Olivera Ivanovića a mi njegovi saradnici, članovi porodice i iskreni prijatelji nismo dobili nikakvu informaciju vezanu za ubistvo. Navodno svi nešto rade, i tužilaštvo u Beogradu i tužilaštvo u Prištini, kažu saslušan je veliki broj svedoka ali nijedan detalj nam nije poznat", piše u saopštenju.

GI SDP je ponovio da će nastaviti da se bori za sve ono za šta se Ivanović zalagao, prvenstveno za opstanak Srba na Kosovu.

"Poslednja informacija je bila da su istražni organi Beograda i Prištine imali sastanak, ali ni o tome nema detalja u javnosti, pa ostaje da verujemo da su razmenili sve potrebne informacije i dokumentaciju vezanu za istragu i da će možda konačno pronaći ubicu Olivera Ivanovića", stoji u saopštenju.

Najavljeno je da će predstavnici stranke, članovi porodice i prijatelji Olivera Ivanovića zapaliti sveće ispred stranačkih prostorija u Severnoj Mitrovici na mestu na kom je Ivanović ubijen.

Oliver Ivanović (1953-2018) ubijen je 16. januara ispred prostorija GI SDP kada je na njega pucano iz automobila u pokretu.

XS
SM
MD
LG