Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Protest stanovnika beogradskog naselja Stepa Stepanović


Stanovnici Stepe Stepanović blokirali Slaviju
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00

Stanovnici Stepe Stepanović blokirali Slaviju

Stanovnici beogradskog naselja Stepa Stepanović odblokirali su trg Slavija u Beogradu i preselili protest u park pored gde su zahtevali da se u tom delu grada umesto crkve izgrade škola, vrtić i dom zdravlja.

Oko fontane na Slaviji okupio se veliki broj stanara naselja koji su sa sobom poveli svoju decu kao i stanovnika drugih delova grada koji su došli da ih podrže.

Okupljeni su nosili transparente poput "Hoćemo dijalog", "Mama, hoću školu", "Hoću dom kulture, platili smo", "Opet se nešto bunimo" i "Nemam ledja, imam komšije".

Potpredsednica upravnog odbora naselja Stepa Stepanović Biljana Savić kazala je za agenciju Beta da tim protestom žele da obaveste javnost da su počeli radikalizaciju protesta i da od svojih zahteva neće odustati.

Ona je rekla da su se pismenim putem obraćali svima, od predsednika Srbije i premijerke do gradonačelnika Beograda, ali da im niko nije odgovarao na zahteve.

Savić je navela da stanovnici Stepe imaju pripremljene aktivnosti tokom leta, kao i za septembar, ukoliko im do tada zahtevi ne budu ispunjeni.

XS
SM
MD
LG