Dostupni linkovi

Rajaner proširuje poslovanje u Srbiji, Er Srbija zabrinuta


Predstavnici niskobudžetne aviokompanije Rajaner (Ryanair) razgovarali su sa zvaničnicima Vlade Srbije o planovima za proširenje poslovanja u Srbiji, preneo je danas specijalizovani portal "Exyuaviation".

Premijerka Srbije Ana Brnabić nedavno je rekla da na sastanku sa predstavnicima Rajanera bilo razgovora o tome kako bi ta kompanija mogla da proširi svoje operacije i o načinu na koji može dalje da se unapredi saradnja.

"Trenutno radimo na tome, ali takođe ćemo da nastavimo da podržavamo našeg nacionalnog avioprevoznika", kazala je Ana Brnabić, navedeno je na portalu.

To je saopšteno nekoliko nedelja nakon što je srpska ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla da bi na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", od početka koncesije fancuske firme "Vansi erpor" (Vinci Airport) krajem septembra, trebalo da bude više letova niskotarifnih aviokompanija, piše Exyuaviation.

Aviokompanija Rajaner započela je poslovanje u Srbiji 2016. uvođenjem letova na niški aerodrom "Konstantin Veliki", odakle sada ima polaske ka pet destinacija, navedeno je na portalu.

Direktor komercijale Rajanera Dejvid Obrajan rekao je prošle godine da ta aviokompanija veruje da srpsko tržište ima veliki potencijal.

Kako navodi Exyuaviation, Vlada Srbije je ranije saopštila da postoji interesovanje pojedinih aviokompanija da uspostave bazu u Nišu.

"Aerodrom (u Nišu) nema kapacitet da deluje kao baza, ipak to će se promeniti završetkom nekoliko tekućih projekata. Postoji interesovanje aviokompanija za uspostavljanje baze, ali moramo najpre da završimo neke stvari. Nadamo se da će planirane investicije biti završene", saopštila je Vlada Srbije, dodaje se na portalu.

Istovremeno, aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) izrazila je zabrinutost i upozorila na broj niskobudžetnih kompanija koje bi mogle da dođu na njeno domaće tržište u bliskoj budućnosti, dodajući da to predstavlja pritisak za kompaniju kada su u pitanju budući planovi, piše Exyuaviation.

XS
SM
MD
LG