Dostupni linkovi

U Priboju počele Međuopštinske sportske igre


Najveća smotra amaterskog sporta na Balkanu - Međuopštinske sportske igre (MOSI) u sredu, 4. jula, su svečano počele u Priboju defileom 2.300 sportista iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, na renoviranom Gradskom stadionu pored Lima.

Ove godine na 55 MOSI u Priboju učestvuje 29 opština, sa oko 2.300 učesnika koji će se tokom četiri dana nadmetati u 15 sportskih grana sa 259 ekipa što je dosadašnji rekord MOSI.

Takmičenje sportista tromeđe otvorio je košarkaš Fenerbahčea i reprezentativac Srbije Pribojac Marko Gudurić.

Sportisti sa kojima smo razgovarali za RSE su rekli da je najvažnije druženje i sticanje novih prijateljstava.

Najvažnije je druženje
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:09 0:00
Direktan link

Rukometaš Dženan Badić iz Novog Pazara kaže da su došli prvenstveno da steknu nova prijateljstva ali i da osvoje medalje:

„Priboj je možda favorit, ali mi smo odmah iza njih.“

Valentina Bavačević iz Kalinovika dodaje da njena ekipa ima 13 članova, takmiče se u odbojci a očekuju i dolazak fudbalera. MOSi u Priboju za nju je posebno iskustvo i očekuje lepo druženje kao i Stefan Kolić iz Berana.

„Ovde su sportisti iz tri države, ali to je do onih nesretnih dešavanja početkom devedestih, bila jedna država, tako da ovakve sportske manifestacije približavaju i spajaju ove narode. Ova četiri dana nema politike svi su u sportu, zabavi“, priča Dejan Limić iz Rogatice.

Sa sportistima Goražda došao je gradonačelnik tog grada Muhamed Ramić koji kaže da će ovakve manifestacije zajedništva uvek podržati.

Priboj MOSI je dočekao sa renoviranom infrastrukturom. Za renoviranje sportskih terena izdvojeno je 200 miliona dinara, od čega je Vlada Srbije obezbedila 130 miliona, kaže predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, dodajući da MOSI igre kao najveća smotra amaterskog sporta na Balkanu povezuje mlade ljude i lokalne samouprave iz Srbije, Crne Gore, i BIH.

Priboj je jedan od tri osnivača igara, i po sedmi put je domaćin. Igre se završavaju u nedelju, kada će biti proglašeni i pobednici.

XS
SM
MD
LG