Dostupni linkovi

Đukanović-Ujehara: Pozdravljen prekid bojkota opozicije


Ambasadorka SAD u Podgorici Margaret Ujehara

Dijalog svih političkih subjekata u okviru institucija sistema u najboljem je interesu daljeg demokratskog i ukupnog napretka Crne Gore i boljeg života svih njenih građana, ocijenili su crnogorski predsjednik Milo Đukanović i američka ambasadorka u Crnoj Gori Margaret Uehara, izrazivši zadovoljstvo zbog prekida bojkota opozicije.

Đukanović je primio Ueharu, kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika, na njenu inicijativu.

Đukanović je obavijestio Ueharu sa aktuelnim kretanjima u Crnoj Gori i planovima nakon ubjedljive pobjede na predsjedničkim i lokalnim izborima, uz konstataciju da aktuelna vlast u preostalih dvije i po godine mandata ima mogućnost da bez izbornih tenzija realizuje programske obaveze.

Đukanović je naglasio da je Crna Gora nepovratno na putu usvajanja evropskih vrijednosti i da je njen primarni cilj sprovođenje reformi i dostizanje evropskog kvaliteta života za građane, a to je najsigurniji put i ka članstvu u EU.

Crnogorski predsjednik se zahvalio Vašingtonu na izuzetnoj podršci evroatlantskom i evropskom kursu Crne Gore, i izrazio spremnost za izgradnju najboljih mogućih partnerskih odnosa dvije zemlje.

„Uz žaljenje što zbog odsustva iz Crne Gore nije mogla prisustvovati inauguraciji, Uehara je rekla da je željela da čestita pobjedu Đukanoviću na predsjednickim i lokalnim izborima u Crnoj Gori. Ona je zahvalila Predsjedniku što je podijelio sa njom viziju sadašnjeg i budućeg razvoja Crne Gore i istakla da američka vlada i ambasada u Podgorici pružaju punu podršku toj državi na njenom putu ka EU, u procesu usvajanja evropskih vrijednosti i demokratizacije društva“, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG