Dostupni linkovi

Brnabić s Paunovićem o žalbi opštine Paraćin Savetu Evrope


Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom opštine Paraćin Sašom Paunovićem o žalbi koju je ta opština uputila Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, i navela da će "uložiti napore" da se sva "eventualna sporna pitanja" reše u dijalogu ministarstava i lokalnih samouprava, prenosi Beta.

Vlada Srbije je saopštila da će biti formirana radna grupa koju će voditi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, da bi počelo rešavanje problema.

Prvi sastanak te radne grupe je u ponedeljak, 2. jula.

"Do narednog sastanka Komiteta za monitoring kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, koji se održava u oktobru, trebalo bi zajedničkim naporima da bude uspostavljen dijalog nadležnih ministarstava i lokalnih samouprava, kako bi se rešila otvorena pitanja", navodi se u saopštenju.

Paraćin je Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope uputio dopis u kojem se žali na pritiske Srpske napredne stranke i pozvao Kongres da u okviru svojih nadležnosti organizuje misiju za utvrđivanje činjenica o stanju lokalne demokratije u Srbiji. Tu inicijativu podržali su Grad Šabac i opština Čajetina u kojima na vlasti nije SNS, kao i 400 odbornika iz 80 lokalnih samouprava.

Sastanak Komiteta za monitoring kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope održava se sutra u Istanbulu. Na tom sastanku će članovi Komiteta biti obavešteni o toj inicijativi.

XS
SM
MD
LG