Dostupni linkovi

FIFA kaznila 3 švajcarska igrača, srpski savez i selektora


Đerdan Šaćiri, reprezentativac Švajcarske
Đerdan Šaćiri, reprezentativac Švajcarske

Svetska fudbalska federacija (FIFA) danas je novčano kaznila reprezentativce Švajcarske Granita Džaku, Džerdana Šaćirija i Stefana Lihtštajnera.

Džaka i Šaćiri će platiti po 10 hiljada jer su gestikulirali rukama prikazujućidvoglavog orla na utakmici sa Srbijom na Svetskom prvenstvu u Rusiji, koju je švajcarska reprezentacija dobila sa 2:1,dok je njihov saigrač Stefan Lihštajner sankcionisan sa 5.000 jer se pridružio proslavi, prenosi AP.

Džaka i Šaćiri su poreklom sa Kosova, koje je 2008. proglasilo nezavisnost a koju Srbija ne priznaje.

Disciplinska komisija FIFA je mogla da ih suspenduje na dve utakmice jer su provocirali posle golova koje su dali u pobedi nad Srbijom, podseća američka agencija.

To znači da će sva trojica moći da igraju za Švajcarsku u predstojećoj utakmici sa Kostarikom, odlučujućom u borbi za osminu finala.

Fudbalski savez Srbije (FSS) moraće da plati 54.000 švajcarskih franaka zbog nesportskog ponašanja navijača na utakmici sa Švajcarskom.

FSS je kažnjen zbog isticanja diskriminacionih transparenata i ubacivanja predmeta u teren.

Takođe, predsednik FSS Slaviša Kokeza i selektor reprezentacije Mladen Krstajić platiće po 5.000 švajcarskih franaka zbog izjava posle utakmice u kojima su kritikovali suđenje.

AP podseća da su obe reprezentacije nastojale uoči u meča u petak da minimiziraju uticaj političkog faktora. Šaćiri je postavio fotografiju na Instagramu sa svojim kopačkama, jednu sa švajcarskom a drugu sa kosovskom zastavom.

XS
SM
MD
LG