Dostupni linkovi

Susret Lavrova i Boltona u sredu u Moskvi


Džon Bolton, savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost
Džon Bolton, savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovaraće u sredu u Moskvi s američkim savetnikom za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom o mogućem sastanku predsednika dve države, Vladimira Putina i Donalda Trampa, saopštilo je danas rusko ministarstvo inostranih poslova.

"Rusko Ministarstvo inostranih poslova potvrduje radni sastanak Lavrova i Boltona u sredu, 27. juna, u Moskvi", rekao je Frans presu neimenovi porparol tog ministarsva.

Prema navodima Bele kuće, Bolton putuje u Moskvu kako bi se razmotrila mogućnost sastanka Putin-Tramp.

Takav sastanak, koji bi bio organizovan s posebnom pažnjom zbog optužbe o navodnom ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. ogodine, pomenut je krajem marta tokom telefonskog razgovora dvojice predsednika.

Tramp bi 11. i 11. jula trebalo da učestvuje na samitu NATO-a u Briselu, a 13. jula ide u Veliku Britaniju gde će se sastati s premijerkom Terezom Mej i kraljicom Elizabetom Drugom.

Američki predsednik trebalo bi 15. jula u Moskvi da prisustvuje finalnoj utakmici Svetskog prvenstva u fudbalu. Toj utakmici će prisustvovati i Putin.

Ruski predsednik je početkom juna izrazio spremnost da se sastane s Trampom dodajući da su mnoge zemlje, među kojima Austrija, navele da su spremne da budu domaćini tog sastanka.

Dvojica predsednika sastali su se u novembru 2017. godine u Vijetnamu.

XS
SM
MD
LG