Dostupni linkovi

Talibani ubili 87 avganistanskih vojnika za dva dana


Talibani su oteli 43 radnika u napadu na jugu Avganistana gde su poginula četiri policajca, saopštili su danas izvori bliski avganistanskim vlastima.

Talibanski pobunjenici su izveli napad na kamp u kojem su se nalazi građevinski radnici na području u blizini granice s Pakistanom, navele su lokalne vlasti.

Među otetima radnicima se nalaze tehničari, kuvari i vozači. U tom napadu su poginula četiri policajca dok je jedan ranjen.

Talibani su ubrzo posle napada preuzeli odgovornost dodajući da su najpre želeli da gađaju policijski punkt.

U seriji napada talibana u petak u provincijama Bagis i Kandahara, ubijeno je 18 pripadnika avganistanskih bezbednosnih snaga i 2 civila

Avganistanske snage bezbednosti bore se protiv talibana od 2014. godine, kada su SAD i NATO zvanično okončale misiju u toj zemlji.

Poslednji napadi su deo šire ofanzive talibana koja je počela pre dva dana u kojoj je ubijeno 87 pripadnika avganistanskih bezbednosnih snaga u nekoliko provincija.

Vladine snage i talibani su obustavili sukobe prošle sedmice na tri dana kako bi se obeležio kraj svetog meseca Ramazana. Vlada je produžila primirije, ali talibani nisu na to pristali i nastavili su napade 17. juna.

XS
SM
MD
LG