Dostupni linkovi

Bečić i Abazović predali Hanu plan izbornih reformi u CG


Dritan Abazović (L) i Aleksa Bečić (D)
Dritan Abazović (L) i Aleksa Bečić (D)

Lideri Demokrata i Građanskog pokreta URA Aleksa Bečić i Dritan Abazović prezentovali su u Briselu Plan izbornih reformi Johanesu Hanu, komesaru za proširenje Evropske unije i poručili da pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji nema alternativu.

"Komesaru Hanu predali su detaljnu razradu Plana izbornih reformi na 35 strana i iskazali spremnost da uz podršku Evropske unije u Ad hoc parlamentarnom radnom tijelu se bore za dosljednu implementaciju predloženih rješenja", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da je Bečić Hanu saopštio da "za razliku od Đukanovića koji ovih dana šalje euroskeptične poruke, upućujuje oštre strelice Briselu i najavljuje novi, ko zna koji put po redu, zaokret u spoljnjoj politici, ljudi za 21. vijek smatraju da pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji nema alternativu."

"Abazović je takođe istakao da Crna Gora konačno ima kredibilnu, proevropsku alternativu u opoziciji i zahvalio se komesaru Hanu na činjenici da su vrata Evropske komisije širom otvorena za sve proevropske znage", navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG