Dostupni linkovi

Vučić i izaslanik Hrvatske o rešavanju pitanja nestalih


Aleksandar Vučić i Ivica Vrkić
Aleksandar Vučić i Ivica Vrkić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u razgovoru sa specijalnim izaslanikom Hrvatske za pitanja nestalih Ivicom Vrkićem u Beogradu da državni organi Srbije čine sve radi pronalaženja nestalih i rasvetljavanja njihovih sudbina, navedeno je u saopštenju Predsedništva Srbije.

U razgovoru sa Vrkićem, koji je i gradonačelnik Osijeka, Vučić je, kako se navodi, izrazio želju da Srbija i Hrvatska u budućnosti reše otvorena pitanja i unaprede odnose, i uputio poziv predsednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović da u najskorije vreme poseti Srbiju.

Ivica Vrkić je, u svojstvu specijalnog izaslanika predsednice Hrvatske, izneo nove konkretne inicijative, koje bi pomogle rešavanje pitanja nestalih.

Predsednik Srbije se povodom druge godišnjice potpisivаnjа Subotičke deklаrаcije prethodno sastao i sa predsednikom Demokratskog saveza Hrvatа u Vojvodini Tomislаvom Žigmаnovim.

Vučić je, kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, pozvao građane Srbije da poštuju hrvatsku zajednicu i dodao da su „Hrvati rаvnoprаvni grаđаni Srbije sа kojimа se živelo i živeće se u miru i slozi“.

XS
SM
MD
LG