Dostupni linkovi

Iračke Narodne snage za mobilizaciju: SAD ubile 22 naša borca


Ilustracija
Ilustracija

Iračke Narodne snage za mobilizaciju, koje uglavnom sačinjavaju pripadnici iranskih šiitske paravojnih jedinica, saopštile su sa su SAD u vrazdušnom udaru na granici Sirije i Iraka ubile 22 njihova borca i ranile još 12 drugih.

"Oko 10 navečer prošle noći avioni SAD su pogodile štab Narodnih snaga za mobilizaciju koje brane graničnu oblast sa Sirijom, koristeći dvije rakete za navođenje" stoji u njihovom saopštenju.

Navodi se, kako prenosi Reuters, da zahtijevaju objašnjenje od SAD.

Ranije danas sirijski državni mediji saopštili su u da su koalicioni avioni pod vođstvom SAD bombardovali vojnu poziciju na istoku, što je dovelo do žrtava i povrijeđenih, ali je vojska SAD-a negirala odgovornost, prenio je Reuters.

AFP je nešto kasnije prenio, da su u napadima na položaje sirijskih snaga na području Al Hari na istoku zemlje, poginula su 52 provladina borca, među kojima 30 Iračana, prema opozicionoj Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava.

"Među žrtvama ima 30 iračkih i 16 sirijskih boraca, kao i vojnika i pripadnika snaga lojalnih sirijskim vlastima", dodala je ta posmatračka organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Sirijska agencija SANA pripisala je te napade međunarodnoj koaliciji predvođenoj SAD, dok Opservatorija nije navela ko je izvršio napad.

U Siriji je od početka rata 2011. godine poginulo više od 350.000 ljudi, dok je više miliona raseljeno ili izbjeglo iz zemlje.

XS
SM
MD
LG