Dostupni linkovi

Ves Mičel počinje evropsku turneju posetom Rumuniji


Ves Mičel
Ves Mičel

Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Ves Mičel danas počinje evropsku turneju posetom Rumuniji, a do 22. juna će boraviti u Hrvatskoj, Češkoj i Belgiji.

Kako je saopštio Stejt department, Mičel će danas u Bukureštu razgovarati s rumunskim zvaničnicima i nezavisnim analitičarima o regionalnoj bezbednosti i ekonomskoj saradnji. Mičel predvodi američku delegaciju na šestom po redu američko-rumunskom dijalogu o strateškom partnerstvu, i govoriće na Univerzitetu u Bukureštu, prenosi Beta.

Američki visoki zvaničnik posle Bukurešta, u utorak putuje u Zagreb gde će razgovarati s hrvatskim zvaničnicima o situaciji u regionu i doprinosu Hrvatske regionalnoj stabilnosti i energetskoj bezbednosti.

Mičel će 20. i 21. juna biti u Pragu gde će učestvovati u američko-češkom strateškom dijalogu i održati govor na jednom skupu.

Zvaničnik završava turneju 21. i 22. juna u Briselu gde će sastati s potpredsednikom belgijske vlade Aleksanderom de Kroom, a imaće razgovore i sa zvaničnicima EU, dodaje se u saopštenju američkog Ministarstva inostranih poslova.

XS
SM
MD
LG