Dostupni linkovi

U novom napadu u Avganistanu poginulo najmanje 10 ljudi


U samoubilačkom bombaškom napadu u nedelju, u gradu Džalalabad na istoku Avganistana poginulo je najmanje 10 ljudi, saopštili su avganistanski zvaničnici.

Napad se dogodio u blizini kancelarije guvernera provincije Nangarhar, dok su talibanski borci, avganistanske snage i civili proslavljali treći dan prekida vatre, saopštile su vlasti te avganistanske provincije.

Sličan napad dogodio se juče u Rodatu, takođe na istoku zemlje, kada je poginulo najmanje 20 ljudi. Prema prvim izveštajima, većina žrtava su talibani, mada ima i civila.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za te napade, ali se sumnja da je u pitanju ekstremistička organizacija Islamska država, koja nije uključena u prekid vatre i ranije se sukobljavala s talibanima, navodi agencija AP.

Avganistanski talibani neće produžiti primirje

Talibani su prethodno saopštili da neće produžiti trodnevno primirje s avganistanskim snagama uvedeno povodom kraja Ramazanskog posta u petak i da će nastaviti borbe kada ono danas istekne.

"Prekid vatre se završava danas i naše operacije će se nastaviti ako Bog dozvoli. Nemamo nikakvu nameru da produžimo primirje", rekao je portparol talibana Zabihulah Mudžahid u poruci prenetoj agenciji Frans pres.

Trodnevni prekid vatre stupio je na snagu u petak povodom kraja Ramazanskog posta.

XS
SM
MD
LG