Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Medijska udruženja odbila novac Vlade Srbije


Deo novinarskih i medijskih udrženja Srbije odbio je da prihvati novac koji im je dodeljen za medijske projekte kojima su konkurisali kod Ministarstva kulture i informisanja, saopšteno danas je iz Nezavisng udruženja novinara Srbije (NUNS).

Kako je navedno odluka je doneta “zbog toga što je konkurs bio u potpunosti nelegitiman i što su o dodeli sredstava odlučivali nestručni i nekredibilni ljudi sa jasnom političkom agendum”.

“Konkurs su obeležile brojne nepravilnosti i nezakonitosti, od postupka i procedure izbora i rada članova konkursnih komisija, do toga da je novac građana namenjen javnom interesu otišao u najvećoj meri u medije bliske vlasti koji rade potpuno suprotno javnom interesu, a o čemu su pretežno odlučivali predstavnici fantomskih udruženja povezanih sa vlašću i anonimni `medijski stručnjaci`”, stoji u saopštenju.

Iza ovakovgo stave stali su osim NUNS-a, Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Asocijacija Lokal pres (LP) i Asocijacija onlajn medija (AOM).

XS
SM
MD
LG