Dostupni linkovi

Putin: Hvala što niste miješali politiku i sport


Govor Vladimira Putina na 68. Kongresu FIFA-e, Moskva

Ruski predsjednik Vladimir Putin zahvalio je Svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA) jer nije miješala politiku i sport uoči početka Svjetskog prvenstva u nogometu.

"Želim naglasiti da je FIFA posvećena principima sporta bez politike", rekao je Putin na 68. Kongresu ove organizacije u Moskvi dok je stajao pored pehara Svjetskog prvenstva.

Rusija je domaćin ovog natjecanja od 14. juna do 15. jula. Utakmice će se igrati na 12 stadiona u 11 gradova, uključujući Moskvu, Sankt Peterburg i Soči.

Prvi čovjek svjetske kuće nogometa Gianni Infantino (Đani) rekao je da je zahvalan Putinu, organizatorima i ruskom narodu na tome što su ugostili ovo natjecanje.

"Veliko hvala, gospodine Putine, na Vašem angažiranju, na Vašoj strasti i na tome što zaista osjećamo da smo dio istog tima", rekao je Infantino.

On je dodao da je zahvalan i ruskoj Vladi, lokalnoj organizacijskoj komisiji, Nogometnom savezu Rusije, svim volonterima u Rusiji i svima od 150 miliona Rusa koji su "ugostili svijet u narednih mjesec dana", prenio je TASS.

XS
SM
MD
LG