Dostupni linkovi

Novi protesti zbog cene goriva, Vulin za blokade optužio opoziciju


Blokada saobraćaja u Beogradu
Blokada saobraćaja u Beogradu

Protesti vozača zbog poskupljenja goriva organizovani su i u subotu uveče u Beogradu i više mesta u Srbiji.

U Beogradu na Slaviji protest je organizovan od 17 do 19 sati, zbog čega je bio zastoj. U Novom Pazaru nekoliko vozila blokiralo je saobraćaj na Banjskoj petlji na putu Novi Pazar – Raška.

Grupa vozača zaustavila je automobile i kamione na putu Niš – Bela Palanka u selu Prosek, a najavili su da će na na istom mestu biti i u nedelju.

Protest je organizovan i na naplatnoj stanici Sremska Mitrovica, na ulazu i izlazu na autoput, nakon čega je ponovo uspostavljen saobraćaj.

Blokade puteva zbog visoke cene goriva
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

Blokade puteva, organizovane putem društvenih mreža, počele su u petak kada su na sat vremena vozači stali u više gradova u Srbiji. Protesti su organizovani jer je cena goriva od početka godina porasla za skoro devet dinara po litru, a dizela za više od 11 dinara.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je za blokadu saobraćajnica optužio opoziciju, a u protestu protiv naglog rasta cena goriva vidi analogiju sa Ukrajinom.

„Zanimljivo je da je 2013. godine ista ovakva akcija bila sprovođena u Ukrajini. Tada se zvala ’Auto Majdan’ i tada su isto ovako, stvarajući saobraćajne gužve, išli da izazivaju sukobe i po nalogu zapadih obaveštajnih službi išli da unište čitavu jednu zemlju. ’Auto Majdan’ se izgleda ponavlja. Izgleda da postoje ljudi koji bi od Srbije da naprave ono što su nekada radili u Ukrajini. Na našu sreću, na čelu Srbije se nalazi Vučić (Aleksandar, predsednnik države, prim. RSE), a ne Janukovič (Viktor, nekadašnji predsednik Ukrajine, prim. RSE). Neka se ne nadaju da će na ovaj način uspeti da destabilizuju i sruše Srbiju“, rekao je Vulin.

XS
SM
MD
LG