Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vlada Crne Gore 'posvećena promociji slobode medija'


Sa protesta ispred zgrade RTCG-a, Podgorica

Vlada Crne Gore nema ustavne nadležnosti koje se tiču rada upravljačkih i uredničkih struktura Radio-televizije Crne Gore (RTCG), ali je posvećena zaštiti i promociji slobode medija.

"Radimo na sistemskim rješenjima koja će garantovati istinsku nezavisnost i najviši profesionalni nivo Javnog servisa, ali i održivost svih medija i pluralizam medijskog izražaja", saopšteno je iz Službe Vlade Crne Gore za odnose sa javnošću.

Povodom današnje odluke Savjeta RTCG-a da smijeni generalnu direktoricu Andrijanu Kadiju, iz Vlade Crne Gore poručuju da su posvećeni zaštiti i promociji slobode medija.

"Vlada Crne Gore opredijeljena je da radi na unapređenju medijskog ambijenta i zaštiti i promociji slobode medija kao jedne od ključnih pretpostavki razvoja demokratskog društva", saopšteno je iz Vlade.

Savjet Radio-televizije Crne Gore smijenio je danas Kadiju, a za vršioca dužnosti generalnog direktora izabran je Božidar Šundić.

Iz Evropske komsije saopšteno je da je smjena generalnog direktora RTCG-a Andrijane Kadije usmjerena protiv slobode izražavanja i medija.

Smijenjena direktorica Javnog servisa Crne Gore
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:19 0:00

XS
SM
MD
LG