Dostupni linkovi

Radikali u Hrtkovcima održali stranačku sednicu


Hrtkovci, arhivska fotografija
Hrtkovci, arhivska fotografija

Sednica Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke (SRS) održana je Hrtkovcima, u kući Vojislava Šešelja, saopštio je SRS.

U saopštenju stranke, haškog osuđenika Vojislava Šešelja, navodi se da je Vjerica Radeta, dugogodišnja stranačka funkcionerka, izabrana za potpredsednika partije, dok je na funkciju predsednika Izvršnog odbora izabran Miroljub Ignjatović.

Inače, Vojislav Šešelj je pred Mehanizmom za međunarodne tribunale, pravnim naslednikom Tribunala u Hagu, u aprilu mesecu osuđen na deset godina zatvora zbog podstrekivanja na zločine protiv čovečnosti nad Hrvatima upravo u vojvođanskom mestu Hrtkovci.

Uprkos policijskoj zabrani okupljanja Šešelj i njegove pristalice su u mestu Jarak, nadomak Hrtkovaca, početkom maja održale politički skup. Namera im je bila da održe skup u Hrtkovcima, ali su ih jake policijske snage u tome sprečile.

Šešelj nije ušao u Hrtkovce
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:35 0:00

Skup je obeležio incident u kome je Đorđo Žujović zadobio nekoliko udaraca pristalica radikala pošto je sa još nekoliko ljudi razvio transparent na kome je pisalo "Šešelj je ratni zločinac".

Napad radikala na poslanika LDP-a
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

Policija je 6. maja saopštila da je identifikovala i privela četrdesettrogodišnjeg muškarca osumnjičenog da je udario Žujovića. Osoba, čiji identitet nije saopšten, priveden je sudiji za prekršaje u Sremskoj Mitrovici zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, saopštila je tada policija.

Hrtkovci posle Šešelja
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

XS
SM
MD
LG