Dostupni linkovi

Korporativni direktori: Netačno da je ambasador SAD napao Vučića


Ambasador SAD u Srbiji - Kajl Skat
Ambasador SAD u Srbiji - Kajl Skat

Asocijacija korporativnih direktora danas je demantovala navode tabloida da je američki ambasador u Beogradu Kajl Skat "pola sata pljuvao" po predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na sastanku održanom u tom udruženju, prenosi Beta.

U saopštenju je navedeno da je tačno da je sastanak održan i da je reč o jednom u nizu redovnih susreta koji se organizuju sa diplomatama i predstavnicima međunarodnih finansijskih organizacija, bez prisustva medija.

"Fokus je bio na reformama, pre svega u pravnoj i poreskoj sferi, kao i reformama državne administracije i javnog sektora i na regulisanju odnosa sa susedima. Ni jednom rečju ni komentarom ambasador i diskutanti nisu pomenuli predsednika Srbije i njegove aktivnosti", saopštila je Asocijacije korporativnih direktora.

Ambasador je, pre svega, precizirao poziciju Zapada u vezi sa integracijom Srbije u EU, posebno komentarišući poslednji dokument Evropske komisije po ovom pitanju, dajući niz predloga kako bi se ovaj proces ubrzao. Posebno je bitan stav da SAD sa mnogo više optimizma gledaju na integraciju Srbije u EU nego sama EU, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG