Dostupni linkovi

Kosovska policija se oglasila o incidentu Starom Gracku


Policija Kosova se oglasila povodom slučaja koji se sinoć desio u Starom Gracku, saopštivši da je u sredu oko 20 časova u mestu Staro Gracko kraj Lipljana došlo do svađe između nekoliko osoba.

Policija je nakon dobijene informacije izašla na mesto događaja i suočila se sa nasilnim radnjama i agresivnim ponašanjem osumnjičenih lica.

Kako bi situacija bila pod kontrolom, policija je saopštila da je poduzela sve neophodne radnje u skladu sa policijskim ovlašćenjima, zaustavila sukob i uhapsila dve osobe – M.M., 29 godina, državljanin Kosova i F.S. 19 godina, takođe državljanina Kosova.

Osumnjičene osobe su puštene na slobodu nakon ispitivanja, i protiv njih je iniciran slučaj za nanošenje lakih telesnih povreda.

Srpski mediji su prethodno preneli da je u selu Staro Gracko došlo do sukova između Srba i Albanaca i da je prilikom intervencije policije povređeno troje Srba, od kojih je dvoje dece dobilo opekotine nanete biber sprejom.

Potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajedice i povratak Dalibor Jevtić, ocenio je da je incident na seoskom igralištu “od strane loklanih Albanaca napadnuta deca mlađeg uzrasta opasna provokacija”.

Istakao je da je nakon informacije šta se zapravo desilo u Starom Gracku odmah kontaktirao nadležne organe i zatražio odgovornost i policajaca koji su se našli na licu mesta i koji nisu adekvatno reagovali već slučajno ugrozili i bebu koja se našla u naručju majke, upotrebom biber spreja.

Na incident je reagovala i Kancelarija za Kosovo u Vladi Srbije, navodeći da je prekomerna upotreba policijske sile dovela do povređivanja troje srspkih meštana.

XS
SM
MD
LG