Dostupni linkovi

SAD negiraju da su izvršile napad na položaje sirijske vojske


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Sirijski državni mediji izvestili su da je koalicija predvođena Sjedinjenim Državama koja se bori protiv takozvane Islamske države rano u četvrtak rano ujutru gađala sirijske vojne položaje u istočnoj Siriji, ali je vojska SAD negirala tu informaciju, prenosi Rojters.

"Neke naše vojne lokacije između Albu Kamala i Humeima su danas bile izložene agresiji koju su pokrenuli mlaznjaci američke koalicije", izvestila je sirijska državna novinska agencija SANA, pozivajući se na vojni izvor.

Napad je prouzrokovao samo materijalnu štetu i dogodio se u roku od 24 sata od napada militantne organizacije Islamska država Iraka i Levanta (IDIL) na položaj sirijske vojske u istom regionu, izveštava SANA.

Jedan američki vojni zvaničnik porekao je bilo kakvo saznanje o napadima. "Nemamo operativnih informacija o koalicionom napadu pod vođstvom SAD protiv ciljeva ili snaga sirijskog režima", rekao je kapetan Bill Urban, portparol Centralne komande SAD.

Portparol Pentagona, koji je govorio pod uslovom da osatne anoniman, rekao je: "Mi nemamo informacije da potkrepimo te izveštaje."

XS
SM
MD
LG