Dostupni linkovi

Od učlanjenja u NATO situacija u CG relaksiranija


Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković
Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković izjavio je da je od učlanjenja Crne Gore u NATO, u junu prošle godine, politička situacija na domaćem terenu znatno relaksiranija.

Bošković je nakon razgovora sa Ministarkom odbrane Makedonije Radmilom Šekerinskom u Podgorici za RSE kazao da od tada nije bilo miješanja treće države u unutrašnje stvari Crne Gore na način kako je to bio slučaj sa ruskim pritiskom tokom parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine:

„Imali smo predsjedničke izbore 15. aprila koji su protekli u jednoj vrlo korektnoj atmosferi, takođe i lokalni izbori koji će se održati ove nedjelje pokazuju da je retorika i atmosfera u odnosu na parlamentarne izbore u oktobru 2016. godine značajno promijenjena i relaksiranija. Imali smo i tu činjenicu da je odamah nakon izbora predsjednika države Đukanovića stigla čestitka gospodina Putina “

Bošković je međutim poručio da će zbog poznatih događaja iz oktobra 2016. Crna Gora uvijek biti na oprezu i ukoliko se nešto slično ponovi znaće da odgovori na adekvatan način na bilo kakav uticaj sa strane.

XS
SM
MD
LG