Dostupni linkovi

Lasta podnela prijavu, baklje zapalile autobus


Navijači Crvene zvezde sa bakljama (ilustrativna fotografija)
Navijači Crvene zvezde sa bakljama (ilustrativna fotografija)

Saobraćajno preduzeće Lasta u ponedeljak je podnelo krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu u Beogradu zbog paljenja autobusa koji je Fudbalskom klubu Crvena Zvezda bio iznajmljen za proslavu 19. maja, rekli su za Radio Slobodna Evropa u Lasti.

„Prijava je podneta protiv neidentifikovanih lica nakon što su stručne službe Laste ustanovile da je autobus kojim su se vozili fudbaleri Zvezde bio apsolutno tehnički ispravan i da je do požara došlo usled korišćenja pirotehničkih sredstava“, izjavio je za RSE Miodrag Skendžić, rukovodilac Marketing službe Saobraćajnog preduzeća Lasta.

Prema navodima iz Laste, open-top autobus na kom su tokom proslave šampionske titule paljene signalne baklje, pirotehnička sredstva čija upotreba je zakonom zabranjena, bio je jedan od tri takva vozila ovog prevoznika koja se koriste za turističko razgledanje Beograda.

„Za tu namenu ovaj autobus korišćen je poslednjih desetak godina, a cena takvog novog vozila je od 200.000 evra pa na više“, naveo je Miodrag Skendžić iz preduzeća Lasta.

Open-top autobus SP Lasta izgoreo je u požaru u subotu uveče tokom proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda na ulicama Beograda.

XS
SM
MD
LG