Dostupni linkovi

Američki glavni tužitelj Sessions dolazi u Hrvatsku


Jeff Sessions
Jeff Sessions

Glavni američki državni odvjetnik (glavni tužitelj) Jeff Sessions od srijede je u posjeti Hrvatskoj gdje će razgovarati s predsjednicom, premijerom i ministrima, a zajedno sa kolegama iz šest država regije sudjelovat će u radionici protiv organiziranog kriminala, objavilo je veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Zagrebu.

On će boraviti u Zagrebu od 23. do 25. svibnja, a tijekom posjete susrest će se sa predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović te s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Sessions će održati i sastanke s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem, ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i državnom tajnicom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Andrejom Metelko-Zgombić, navodi se u priopćenju.

Zajedno s državnim odvjetnicima i ravnateljima policije iz šest zemalja regije Sessions će sudjelovati u regionalnoj radionici „Transnacionalni organizirani kriminal“ u Policijskoj akademiji u Zagrebu.

Bit će to prvi služeni posjet američkog državnog odvjetnika Hrvatskoj, piše američko veleposlanstvo u priopćenju za medije.

Sessions će u Zagrebu razgovarati o bilateralnoj i međunarodnoj suradnji u pravosuđu i u borbi protiv kriminala te o načinima jačanja suradnje u borbi protiv kriminala između Sjedinjenih Država i Hrvatske.

Također će posjetiti američko veleposlanstvo u Hrvatskoj i razgovarati s veleposlanikom svoje zemlje W. Robertom Kohorstom, dodaje se u priopćenju.

XS
SM
MD
LG