Dostupni linkovi

Hariju dodeljena titula vojvode od Saseksa uoči venčanja


Princ Hari i Megan Markl
Princ Hari i Megan Markl

Britanska kraljica Elizabeta dodelila je danas princu Hariju titulu vojvode od Saseksa, što znači da će njegovoj verenici, američkoj glumici Megan Markl posle današnjeg venčanja biti dodeljena titula vojvotkinje od Saseksa.

Kraljica Elizabeta je princu Hariju, uz vojvodsku titulu, dodelila i titule erla od Dambartona i barona Kilkila, prenosi Beta.

Britanska kraljica je prethodno 2011. godine dodelila princu Vilijamu i Kejt Midlton titule vojvoda i vojvotkinja od Kembridža neposredno pre njihovog venčanja.

Više hiljada ljudi okupilo se jutros na ulicama ispred dvorca Vindzor, a većina njih je tu kampovala tokom noći kako bi zauzela što bolju poziciju za praćenje venčanja princa Harija i njegove izabranice Megan Markl koje će početi oko podneva.

Ceremoniju venčanja u kapeli Svetog Džordža u dvorcu Vindzor pred 600 zvanica vodiće nadbiskup Kanterberija Džastin Velbi.

Mladu će do oltara dovesti britanski prestolonaslednik, otac mladoženje Princ Čarls, pošto se saznalo da otac Megan Markl neće moći da dodje u Britaniju na ceremoniju zbog lošeg zdravlja.

Današnje venčanje je privuklo ogromnu međunarodnu pažnju i očekuje se da će prenos gledati desetine miliona televizijskih gledalaca širom sveta.

XS
SM
MD
LG