Dostupni linkovi

Prinčevi Hari i Vilijam razgovarali s okupljenim uoči venčanja


Britanski princ Hari i njegov brat princ Vilijam izašli su danas iz dvorca Vindzor da razgovaraju sa hiljadama ljudi koji su došli u London da posmatraju sutrašnje venčanje princa Harija i američke glumice Megan Markl.

Mladoženja i njegov brat koji će mu biti kum na venčanju, razgovarali su danas sa nekim od obožavatelja kraljevske porodice iz celog sveta koji su se okupili uoči sutrašnjeg venčanja, javlja AP.

Nasmejan 33-godišnji Hari podigao je palac na gore i odgovrio "Odlično, hvala", kada su ga pitali kako se oseća. Takođe je prihvatio plišanog medveda od jednog od fanova dok je razgovarao s ljudima iz Britanije, SAD, Kanade i drugih zemalja.

Princ Hari sutra će se venčati s američkom glumicom Megan Markl u kapeli Svetog Džordža u dvorcu Vindzor pred 600 zvanica i pred ogromnom globalnom televizijskom publikom.

Ceremoniju venčanja vodiće nadbiskup Kanterberija Džastin Velbi.

Mladu će do oltara dovesti britanski prestolonaslednik, otac mladoženje Princ Čarls. On je uskočio kada se saznalo da otac Megan Markl neće moći da dođe u Britaniju na ceremoniju zbog lošeg zdravlja.

Nadbiskup Kanterberija Džastin Velbi rekao je da je princ Čarls vrlo topla osoba i da to radi "u znak ljubavi, zabrinutosti i podrške" i ocenio da je to divno.

Sutrašnje venčanje je privuklo ogromnu međunarodnu pažnju i očekuje se da će prenos gledati desetine miliona televizijskih gledalaca širom sveta.

Nadbiskup je rekao da je atmosfera na probi za venčanje bila vrlo opuštena, nasmejana i prijatna.

Britanska policija je na barikadama i patrolira imanje oko dvorca Vindzor dok su britanske vlasti organizovale veliku bezbednosnu operaciju za taj događaj.

Barikade su postavljene da spreče napade s vozilima kao onaj na Vestminsterskom mostu u Londonu prošle godine. Okolo se šetaju trenirani psi i patrole na konjima.

Policija navodi da će gosti i posmatrači biti podvrgnuti skenerima poput onih na aerodromu i pretragama torbi.

Obožavatelji kraljevske porodice takođe su zamoljeni da ne bacaju konfete tokom procesije jer policija navodi da one predstavljaju potencijalni bezbednosni rizik a da su i mukotrpni za čišćenje.

Očekuje se dolazak desetine hiljada posmatrača u tom gradu zapadno od Londona da gleda vožnju kočija mladenaca posle venčanja.

XS
SM
MD
LG