Dostupni linkovi

Ministari pravde Rusije i Srbije o saradnji pravosuđa


Nela Kuburović
Nela Kuburović

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović sastala se u Sankt Peterburgu sa ministrom pravde Ruske Federacije Aleksandrom Konovalovim, sa kojim je razgovarala o saradnji u oblasti pravosuđa, kao i o daljem unapređenju odnosa dva ministarstva.

Kako se navodi u saoštenju na sajtu Ministarstva pravde Srbije, ministri su se u bilateralnom susretu saglasili da je u prethodnom periodu postojala dobra veza dva ministarstva kada je reči o borbi protiv ekstremizma i izrazili su zadovoljstvo nedavno zaključenim sporazumom između tužilaštava dve države.

"Ministar Konovalov je istakao da između srpskog i ruskog naroda vladaju bratske veze, te da takve odnose treba negovati i između nosilaca pravosudnih profesija dve države. Ruski ministar pravde izrazio je veliko zadovoljstvo zbog saradnje na polju međunarodno-pravne pomoći, uz ocenu da i pored tako dobrih odnosa, uvek treba stremiti boljem i daljem unapređenju saradnje", stoji u saopštenju.

Ministarka pravde Srbije osvrnula se na Ugovor iz 1962. godine, na osnovu kojeg se odvija saradnja sa Ruskom Federacijom i "što je još jedan razlog koji potvrđuje potrebu zaključenja novog Ugovora".

Ministarka pravde Nela Kuburović boravi od 16. do 19. maja u zvaničnoj poseti Sankt Peterburgu, na poziv Ministarstva pravde Ruske Federacije, povodom održavanja Osmog međunarodnog Foruma u oblasti pravosuđa.

XS
SM
MD
LG