Dostupni linkovi

Aerodrom ujedinio opoziciju u Nišu


Predstavnici opozicije na niškom aerodromu
Predstavnici opozicije na niškom aerodromu

Predstavnici deset opozicionih partija i političkih pokreta u Nišu ujedinili su se oko ideje zajedničkog nastupa sa ciljem da ne dozvole predaju aerodroma “Konstantin Veliki” na upravljanje državi Srbiji.

Oni su održali prvu zajedničku konferenciju za medije na platou ispred zgrade aerodroma u Nišu.

Tamara Milenković Kerković, iz pokreta ”Dveri“, izjavila je da Niš predstavlja centar ekonomski devastiranog juga Srbije i da aerodrom predstavlja nadu u bolji život.

“Jasni smo u našem stavu da želimo da odbranimo aerodrom”, kategorična je Marija Blagojević iz Nove stranke.

“Čini mi se da će niški aerodrom imati sudbinu one neprocenjive bronzane Konstantinove glave koja je pre mnogo desetina godina pronađena na jednom polju kraj Niša a onda uzeta i odneta u Narodni muzej u Beogradu, gde i danas čami zatvorena u nekom depou. Oduzeta je sa objašnjenjem da Niš ne ume da je čuva”, kazala je Kerković.

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu
Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu

Miodrag Stanković, iz Demokratske stranke, pozvao je aktuelnu gradsku vlast na moralnu odgovornost prilikom izjašnjavanja o aerodromu:

“Podsećam da će se ova vlast jako brzo završiti a iza njih će ukoliko donesu ovakvu odluku (o promeni uprave nad aerodromom) ostati zapečaćeno to da su naneli ogromnu štetu građanima Niša.”

Predstavnici opozicije najvili su da će se pridružiti protestu Inicijative “Ne damo niški aerodrom”, na koji će doći bez stranačkih obeležja.

Inicijativa je zakazala protest građana na dan održavanja sednica Skupštine grada Niša na kojoj će se odbornici izjašnjavati o odluci Gradskog veća da prepusti aerodrom Konstantin Veliki državi Srbiji.

Datum održavanja sednice još nije poznat.

XS
SM
MD
LG