Dostupni linkovi

Cormack učestvuje u Maršu mira


Američka ambasadorica Maureen Cormack u Potočarima
Američka ambasadorica Maureen Cormack u Potočarima

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država Maureen Cormack boravila je danas u radnoj posjeti Srebrenicu. Tokom posjete, Cormack se sastala sa predstavnicima udruženja majki Srebrenice, načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem i zamjenikom načelnika Nerminom Alivukovićem, kao i sa predsjedavajućim Skupštine opštine Srebrenica Alijom Tabakovićem.

Na završetku posjete, u izjavi za medije, Maureen Cormack je istaknula : “Razgovarali smo o svim pitanjima koja se tiču običnog čovjeka u Srebrenici, a to je obrazovanje, politička situacija, ekonomski razvoj i zdravstvo.

"Razgovarali smo o ovogodišnjem obilježavanju 11. jula i napomenula sam da ću biti toga dana u Memorijalnom centru Potočari, a dan prije, učestvovaću u Maršu mira. Za potrebe bezbjednosti učesnika Marša mira, daćemo doprinos da se jedan dio trase deminira. Građani Srebrenice zaslužuju ekonomsku stabilnost i sigurnost , ja se zaista nadam da će se sve političke stranke truditi da zajedno omoguće građanima Srebrenice bolju budućnost” rekla je Cormack.

Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica je naglasio da se, sa saradnicima trudi da obezbjedi ekonomski razvoj ovog grada:

„Imamo rezultata i vjerujem da će nam trebati jš dvije godine da ostvarimo pomak u ekonomskom razvoju. To podrazumijeva realizaciju još nekoliko projekata koji će omogućiti značajno zapošljavanje“, istakao je Grujičić.

Nermin Alivuković je napomenuo da je bezbjedonosna situacija zadovoljavajuća i da načelnik Grujičić daje punu podršku Organizacionom odboru za obilježavanje godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

XS
SM
MD
LG