Dostupni linkovi

CG: Saslušanje tužilaca i čelnika bezbjednosnih službi


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Parlamentarni Odbor za odbranu i bezbjednost Skuštine Crne Gore obaviće kontrolno saslušanje Vrhovnog i Specijanog državnog tužioca ali i čelne ljude državnih bezbjednosnih službi povodom ranjavanja istraživačke novinarke ND "Vijesti" Olivere Lakić, i ukupne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori.

Predsjednik Odbora Obrad-Mišo Stanišić (DPS) je kazao da će Odbor danas od ovih institucija zatražiti informacije o tome dokle se stiglo sa istragom u slučaju ranjavanja novinarke Lakić, kao i informaciju o ukupnoj bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori.

Na sjednicu Odbora biće pozvani Vrhovni državni tužilac (VDT) Ivica Stanković, specijalni državni tužilac (SDT) Milivoje Katnić, šef ANB Dejan Peruničić, vd. direktora Uprave policije (UP) Vesko Damjanović i ministar unutrašnjih poslova (MUP)Mevludin Nuhodžić. Termin sasluašnja biće naknadno određen-rečeno je na sjednici Odbora koji je oštro osudio ranjavanje novinarke Lakić.

Međunarodna federacija novinara (IFJ) najavila je da će crnogorskim vlastima danas poslati protesno pismo povodom ranjavanja istraživačke novinarake „Vijesti“ Olivere Lakić. Tužilastvo je slučaj ranjavanja novinarke Lakić kvalifikovaloa kao pokušaj ubistva –potvrdila je juče portparolka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica. Novinarka “Vijesti” Olivera Lakić ranjena je 8. maja ispred ulaza zgrade u kojoj živi u Podgorici.

XS
SM
MD
LG