Dostupni linkovi

Prijepolje: Odbojkaški tim štrajkuje glađu


Štrajk zbog odluke lokalne samouprave da "Bambi Voleju" za ovu godinu dodeli pedeset hiljada dinara
Štrajk zbog odluke lokalne samouprave da "Bambi Voleju" za ovu godinu dodeli pedeset hiljada dinara

Član Opštinskog veća zadužen za sport u opštini Prijepolje Nebojša Žunić opisao je kao „ekstremni čin“ odluku trenera i predsednika Odbojkaškog kluba „Bambi volej“ Adisa Micanovića, kao i šest igračica tog tima, da štrajkuju glađu.

Micanović četvrti dan štrajkuje ispred zgrade opštine Prijepolje, na jugozapadu Srbije, zbog odluke lokalne samouprave da "Bambi Voleju" za ovu godinu dodeli pedeset hiljada dinara (oko 420 evra) od 25 miliona dinara (oko 210.000 evra) koliko je u opštinskom budžetu određeno za sportske klubove.

„Gospodin Micanović je podneo redovan izveštaj za prošlu godinu gde se vidi da od odobrenih milion dinara (oko 8.400 evra), 250 hiljada dinara (oko 2.100 evra) nije namenski potrošeno. Nije ih na adekvatan način opravdao a, što je najgore, nije ih ni vratio u opštinski budžet i ako je obećao. Ako ne opravdate data sredstava onda logično slede sankcije“, ističe Žunić.

Micanović odbacuje iznete optužbe, a u petak je primio infuziju, posle koje se, navodi, oseća bolje:

„Odbojkašice su se protiv moje volje priključile ali su dodale dodatnu energiju. Idemo dalje. Ne odustajemo“, kaže Micanović.

Studentikanja medicine Denisa Micanović, jedna od šest odbojkašica koje su se priključile treneru, kaže kako je igračicama bilo teško da posmatraju šta se događa:

„Ovde smo jer mislimo da je izvršena diskriminacija. Mi ne tražimo ništa što ne zaslužujemo. Nadam se da ćemo mu bar malo olakšati jer vidi da smo uz njega.“

„Tu smo i zbog nas samih da bismo se borile za ono što zaslužujemo po zakonu. Svi mladi i sportisti u Prijepolju mogu da vide da Prijepolje ne ceni uspeh, da Prijepolje ne ceni uspešne sportiste, tako da je ovo sraman potez opštine i jedno veliko razočarenje za sve nas ovde“, izjavila je Sandra Melović, maturantkinja prijepoljske gimnazije.

Takođe, do sada je preko trista građana potpisalo peticiju podrške Micanoviću kojom se zahteva i izmena odluke o raspodeli sredstava za sportske kolektive u 2018. godini.

XS
SM
MD
LG