Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ivanić: Odgovorićemo na pokušaj ugrožavanja prava RS


Mladen Ivanić

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da je obaveza predstvanika vlasti da stvore bolje uslove za Oružane snage BiH (OSBiH), da budu bolje opremljene i imaju bolji životni standard.

To nam je glavni cilj", rekao je Ivanić i istakao da je neophodno da se okrenemo budućnosti i miru.

"Da bi se tome okrenuli mi moramo jedni druge bolje razumijevati", istakao je on te dodao da je on spreman, kao i ljudi koji rade u bh.institucija, ali traži da se poštuje RS, njeno postojanje i srpski narod.

Spremni smo, na kompromis, dogovore i zajedničku budućnost, ali ćemo znati i odgovoriti na svaki pokušaj da se ugrozi pravo RS-a i srpskog naroda da postoji i bude uvažavan, poručuo je Ivanić.

Podsjetio je da Oružane snage BiH imaju dva glavna cilj, pomoć civilima u slučaju velikih katastrofa te učešće u mirovnim misijama.

"Volio bi da i jedno i drugo bude što je moguće manje, manje sukoba u svijetu i da vi manje rizikujete živote, te da bude manje stradanja civilnog stanovništva i da najveći dio svog vremena provedete u miru u kasarnama", rekao je Ivanić.

Na centralnoj svečanost obilježavanja 13. godišnjice 3. pješadijskog puka (RS) Oružanih snaga BiH i 26. godišnjice bivše Vojske RS, Ivanić je u obraćanju u kasarni "Kozara" podsjetio da taj puk nastavlja tradiciju Vojske RS.

XS
SM
MD
LG