Dostupni linkovi

U Podgorici ranjena novinarka 'Vijesti'


Sa lica mjesta, Podgorica, 8. maj

Novinarka "Vijesti" Olivera Lakić ranjena je večeras ispred njenog stana na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Lakić je upucana u nogu, zadobila je prostrijelnu ranu desne potkoljenice i van životne opasnosti je.

Hitna pomoć i policija su na licu mjesta.

Prema nezvaničnim saznanjima, jedan muškarac je prišao Oliveri Lakić kada je prilazila ulazu zgrade u kojoj živi i pucao joj u nogu, a viđena su još dva muškarca kako bježe.

"Najoštrije osuđujem brutalan napad na novinarku ND 'Vijesti' Oliveru Lakić", saopštio je večeras ministar policije Mevludin Nuhodžić i dodao da je lično zgrožen činjenicom da se neko usudio da na ovako kukavički način izvrši nasilje nad jednom ženom.

"Uprava policije - Ministarstvo unutrašnjih poslova, učiniće sve da se istraže motivi i pronađu i procesuiraju izvršioci. Uvjeravam vas da Vlada, Ministarstvo i ja lično ostajemo privrženi zaštiti slobode medija i bezbjednosti novinara kao jedne od najvažnijih vrijednosti svakog demokratskog društva”, naveo je Nuhodžić.

Na mjestu pucnjave gdje forezenčari uzimaju tragove došao je i V.D. direktora Uprave policije Vesko Damjanović, koji je kazao da osuđuje napad na novinarku i saopštio da je interes policije da rasvijetli svako krivično djelo. On je potvrdio da je policija odmah blokirala lice mjesta i cijeli grad.

"Osuđujem ovakav akt i učinićemo sve da otkrijemo počinioce. Istraga je u toku, upoznato je tužilaštvo, prikupljamo saznanja", kazao je Damjanović i dodao da su u kontaktu i sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost i građanima.

Olivera Lakić
Olivera Lakić

Glavni urednik "Vijesti" Mihajlo Jovović izjavio je da policija nije riješila ni dosadašnje napade na novinare niti ispitala ono o čemu je Lakić pisala. "Nemam riječi dokle više, do kad će više ovo da se dešava u ovoj našoj divnoj Crnoj Gori? Nijedan napad na nju nije riješen. Mnoge priče koje napisala a koje ukazuju na kriminal nijesu uopšte istražene. Dokle ćemo mi da strepimo od ovakvih kukavica", kazao je ispred Kliničkog centra Crne Gore, glavni i odgovorni urednik "Vijesti" Mihailo Jovović.

Lakić je u Kliničkom centru Crne Gore, a dežurni doktor Aleksadnar Vulić je potvrdio da nije životno ugrožena te da će biti zadržana u Centru za vaskularnu hirurgiju.

Povodom napada na novinarku Lakić na Twitteru se oglasila ambasada Sjedinjenih Država u Crnoj Gori:

XS
SM
MD
LG