Dostupni linkovi

Vučić: Erdogan najzaslužniji za zbližavanje Srbije i Turske


Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučić
Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Ankari da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan najzaslužniji za zbližavanje Srbije i Turske i da se zalaže za pravljenje mostova, a ne za rušenje onoga što su dve zemlje vekovima gradile.

Vučić je to rekao u razgovoru s predsednikom Velike narodne skupštine Turske Ismailom Kahramanom, s kojim je razmatrao bilateralne odnose, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

On je rekao da su odnosi dve zemlje sve bolji i izrazio nadu da će se saradnja u tom smeru razvijati u svim sferama društvenog života.

"Moramo da budemo brzi i snažni u razvoju naših ekonomskih i političkih odnosa, ali i jačanju društvenih i kulturnih veza", rekao je Vučić.

Vučić i Kahraman su zaključili da su očuvanje stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope i jačanje regionalne saradnje, gde važnu ulogu imaju Srbija i Turska, u interesu dve zemlje i regiona, kaže se u saopštenju.

Predsednik Srbije je u toku prepodneva posetio mauzolej prevog predsednika turske republike Mustafe Kemala Ataturka u Ankari.

Vučić je u Knjizi utisaka odao počast Ataturku i izrazio uverenje da će se odnosi Srbije i Turske razvijati u obostranom interesu i interesu njihovih naroda. Dodao je da Srbija želi da ima najbolje moguće odnose s Turskom.

Odavanju počasti u kompleksu Anitkabira prisustvovali su i zamenik premijera Turske Fikri Išik i turski ambasador u Begradu Tanžu Bilgič.

XS
SM
MD
LG