Dostupni linkovi

Popović: Ne menjam stav o LGBT slikovnici


Ni sa kim se nisam svađao: Nenad Popović
Ni sa kim se nisam svađao: Nenad Popović

Ministar za tehnološke inovacije Nenad Popović izjavio je u nedelju da se on ni sa kim nije svađao na sednici Vlade zbog svog tvita u kojem je izneo diskriminatorski stav o LGBT populaciji i poručio da ga neće promeniti.

"Ja se ni sa kim nisam svađao i nikad nikoga nisam uvredio od svojih kolega", rekao je Popović za RTS.

On je dodao da izneo svoj stav i da mu je žao ako se neko oseća uvređenim zbog toga.

"To je moj stav i ja ga neću menjati, on je dobar i za Srbiju i za građane Srbije", istakao je ministar.

Upitan da li bi napisao sporan tvit da je znao koliko će bure izazvati u javnosti, Popović je odgovorio da neke stvari ne treba skrivati pod tepih i da o svemu treba da se razgovara.

Sporni tvit ministra za tehnološke inovacije
Sporni tvit ministra za tehnološke inovacije

"Poštujem predsednicu vlade (Anu Brnabić), ali tražim i da ona poštuje moje mišljenje, da imam slobodu izražavanja onoga o čemu razmišljam", rekao je on.

Dodao je da još nije razgovarao u četiri oka sa premijerkom i ponovio da će džentlmenski sačekati taj razgovor.

Popović je u sredu na Tviteru kritikovao uvoz knjiga ze decu iz Hrvatske jer se ne slaže sa njihovim sadržajem i napisao: "U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo rađanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice. To pod hitno treba zaustaviti. Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da 'Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata'".

Na to je oštro reagovala premijerka Ana Brnabić koja je poručila da je tom izjavom o LGBT uvredio deo građana za koje radi i da će sa njim o tome razgovarati u četiri oka.

Mediji su u subotu preneli da je premijerka ponudila ostavku predsedniku Aleksandru Vučiću zbog polemike na sednici Vlade izazvane Popovićevim tvitom, što su pojedini ministri demantovali.

XS
SM
MD
LG