Dostupni linkovi

Mihajlović: Nisu sposobni da upravljaju Aerodromom u Nišu


Zbog preuzimanja upravljanja nad Aerodromom u Nišu su protestovali građani, april 2018.
Zbog preuzimanja upravljanja nad Aerodromom u Nišu su protestovali građani, april 2018.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u petak da vlasti u Nišu ni poslovodstvo niškog aerodroma "Konstantin Veliki" nisu sposobni da upravljaju tim preduzećem.

"Jučerašnji 'fejk njuz' da Vlada Srbije nije odobrila produžetak ugovora za 36 radnika na niškom aerodromu najbolji je dokaz da ni Grad Niš ni poslovodstvo aerodroma nisu sposobni da upravljaju ovim, za Srbiju strateški važnim, preduzećem", kazala je Mihajlović, saopštio je njen kabinet.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju" (NKD), jedna od članica inicijative "Ne damo niški aerodrom", juče je saopštila da je na niškom aerodromu 35 ljudi ostalo bez posla pošto Vlada Srbije nije dala saglasnost za produženje njihovih ugovora o radu.

U saopštenju se navodi da su radnici tog aerodroma potvrdili da je poslovodstvo na vreme uputilo zahtev gradskim vlastima za produženje ugovora o radu, ali da ne znaju da li je taj zahtev prosleđen Vladi Srbije u skladu sa procedurom.

Premijerka Srbije Ana Brnabić u petak je izjavila da je Vlada potvrdila odluku Komisije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje da se odobri produženje ugovora za 36 radnika niškog aerodroma "Konstantin Veliki".

Ona je novinarima kazala da je moguće da ta odluka još nije dostavljena niškom erodromu, zbog čega su se u javnosti pojavile informacije da radnicima niškog aerodroma nije produžen ugovor.

Vladina komisija je 27. aprila dala je saglasnost za produženje ugovora za 36 zaposlenih niškog aerodroma, koji su angažovani na poslovima opsluživanja putnika, robe i vazduhoplovstva.

XS
SM
MD
LG