Dostupni linkovi

Vlade Crne Gore i Albanije uskoro o novim prijelazima


Premijeri Albanije i Crne Gore Edi Rama i Duško Marković, prilikom jednog od ranijih susreta
Premijeri Albanije i Crne Gore Edi Rama i Duško Marković, prilikom jednog od ranijih susreta

Crnogorski premijer Duško Marković najavio je da će nadležni državni organi Crne Gore i Albanije razmotriti otvaranje nekoliko graničnih prelaza između dvije države.

U pitanju su granični prelazi Ckla (Crna Gora) i Zoganje (Albanija), Sveti Nikola kod Ulcinja i Puljaj u Albaniji, zatim prelaz Zatrijebačka Cijevna – Grabom i Murićani.

Marković je u okviru premijerskog sata u Skupštini Crne Gore saopštio da bi konkretniji dogovori mogli biti postignuti na predstojećoj zajedničkoj sjednici vlada Crne Gore i Albanije.

„Ta sjednica je na pomolu i to je ujedno i prilika da se finalizuju i predlože sporazumi i dokumenti koji bi mogli biti usvojeni na toj zajedničkoj sjednici. Nama je cilj dalje unaprjeđenje dobrosusjedskih odnosa dviju država, a moje interesovanje biće snažno fokusirano prema ministarstvima čije se nadležnosti protežu na pitanje graničnih prelaza kao i evropskih fondova za projekte prekogranične saradnje i razvoja infrastrukture, a sve u cilju unaprjeđenja dobrosusjedske saradnje i regionalne stabilnosti“ rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

XS
SM
MD
LG