Dostupni linkovi

Kosor: Vučić relativizovao Šešeljev incident


Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor kritikovala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekavši da je relativizovao incident koji je izazvao poslanik Srpske radikalne stranke i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj i zbog kojeg je prekinuta poseta delegacije Hrvatskog sabora Srbiji.

"Vučić (sinoć) govori načelno o tom događaju ne spominjući ime i prezime osuđenog ratnog zločinca, kaže da će to štetiti Srbiji, ali odmah relativizuje i izmišlja događaje na koje je naišao tokom posete Hrvatskoj, odnosno izmišlja paljenje zastave i tešku situaciju u kojoj se on našao u Hrvatskoj", rekla je Jadranka Kosor za televiziju N1.

Ona je ocenila da je "neobično" što nema ni jedne fotografije ili snimka incidenta.

"Sigurno na ulazu u Skupštinu postoje nadzorne kamere i službe koje moraju reagovati u takvim slučajevima. Sigurno je i dalje svaki dolazak hrvatskih funkcionera u Srbiju svojevrstan događaj visokog rizika", kazala je Jadranka Kosor.

Ona je ocenila da su juče dostupne informacije bile dovoljan povod da se poseta prekine. "To je provokacija za koju ja ne mogu, a da ne sumnjam da službene vlasti Srbije nisu očekivale barem u naznakama", rekla je bivša premijerka i dodala da je "očito da nisu preduzete sve mere da se to spreči".

XS
SM
MD
LG