Dostupni linkovi

Beograd: Sastanak Vučića i Nariškina


Aleksandar Vučić i Sergej Nariškin, fotoarhiv
Aleksandar Vučić i Sergej Nariškin, fotoarhiv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u ponedeljak u Beogradu sa direktorom Spoljne obaveštajne službe (SVR) Rusije Sergejem Jevgenjevičem Nariškinom, sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji u regionu Balkana, Evrope i sveta.

Vučić i Nariškin dogovorili su nastavak saradnje i aktivnosti u obaveštajnom i bezbednosnom sektoru, saopšteno je iz pres slube predsednika Srbije.

Šef pes-službe SVR Sergej Ivanov rekao je da su u fokusu bili aktuelni međunarodni problemi i potreba poštovanja međunarodnih zakona u regionalnim konfliktima.

"Razgovori su bili fokusirani na pitanja međunarodnih odnosa kao i NA trenutne međunarodne probleme. Strane su istakle potrebu poštovanja normi međunarodnih zakona kada je reč o rešavanju rastućih regionalnih konflikata i istaknuta je ruska i srpska pozicija o potrebi striktnog izvršavanja Povelje UN svih država članica te međunarodne organizacije", rekao je Ivanov, prenosi agencija Tas.

Navedeno je i da je istaknuta važnost saradnje između dve obaveštajne službe – SVR i Bezbednosno informativne agencije (BIA) u borbi protiv međunarodnog terorizma i suprotstavljanju novim izazovima i pretnjama.

XS
SM
MD
LG