Dostupni linkovi

Kodzijas: Važnost normalizacije odnosa na Zapadnom Balkanu


Nikos Kodzijas i Hašim Tači, Priština
Nikos Kodzijas i Hašim Tači, Priština

Predsednik Kosova Hašim Tači je dočekao u Prištini ministra inostranih poslova Grčke, Nikolaosa Kodzijasa. Tači je rekao da ceni pozitivan i principijelan stav Grčke o evropskoj perspektivi Kosova.

"Zahvalni smo na podršci Grčke učlanjenju u međunarodne organizacije i tražimo da se ta podrška nastavi i kada je u pitanju naše učlanjenje u INTERPOL, UNESCO, NATO, Evropsku uniju i u Organizaciju Ujedinjenih nacija", rekao je predsednik Tači, dodajući da "je veoma bitno da Grčka očuva konstruktivan stav".

Šef države je sa ministrom Kodzijasom govorio i o bitnosti dijaloga između Kosova i Srbije u Briselu, koji jača mir u celom regionu.

S druge strane, grčki šef diplomatije je rekao da je normalizacija odnosa između država na Zapadnom Balkanu, ali i u samoj Evropskoj uniji, veoma bitna za sve države.

"Grčka podržava plan evropske integracije na svim nivoima", rekao je Kodzijas.

Predsednik Kosova i ministar inostranih poslova Grčke su diskutovali i o produbljenju ekonomske saradnje.

"Kosovo je stvorilo dosta atraktivan poslovni ambijent i dobrodošli su grčki investitori", rekao je Tači.

Tokom sastanka predsednika Tačija sa ministrom inostranih poslova Grčke diskutovalo se i o procesu te modalitetu Kancelarije Kosova u Atini, koja će pomoći u jačanju bilateralnih odnosa između Kosova i Grčke.

XS
SM
MD
LG